Åderbråck

Kompetenta kirurger och sköterskor

Behandling av åderbråck

Vi erbjuder förstklassig behandling av åderbråck

Vi erbjuder säkra och effektiva metoder för att få bukt med åderbråck. Vi har lång erfarenhet och kompetens av alla tre. Metoderna vi erbjuder är laserbehandling, skumbehandling och virknålsteknik. Här nedan berättar vi lite mer om dessa.

Behandling med laserteknik


Endovenös laser är en mild och effektiv metod som ersatt den gamla kirurgimetoden med ett snitt för att sedan dra ut den skadade venen. Denna behandling ger ett betydligt bättre resultat och har färre komplikationer och man slipper snitt, stygn och ärrbildning. Vi använder oss av en minimal nål och sedan för vi in en laserfiber i venen. Vi bedövar med en kall vätska med bedövningsmedel via en spruta i benet. Laserns uppgift är att förstöra kärlväggen genom upphettning.

Skumbehandling

När inte laserbehandling är rätt metod använder vi istället en behandling med skum. Har exempelvis venen opererats bort med den gamla metoden och det finns kvar rester av den gamla venen som orsakar läckage det inte optimalt med laser. Eller om venen är alldeles för ojämn. I de fallen väljer vi en kemisk metod, då vi sprutar in ett skumpreparat i venen så den raseras. Vätskan blandas med luft så det bildas ett skum som sprutas in i det skadade kärlet.

Minimalt invasiv ”virknålsteknik”


När det gäller ytliga och störande åderbråck tas dessa effektivt bort med ett virknålsliknande instrument som gör små hål i huden. Detta minskar risken för ärrbildning. Tekniken används nästan alltid efter laser- eller skumbehandlingar.

Behandling av ådernät

Före behandlingen så träffar vi dig för en konsultation. Sedan behandlar vi genom att föra in ett kärlretande ämne (Aethoxysclerol) in i ådernäten med en väldigt tunn nål. Detta kan upplevas som en lätt sveda och/eller smärta. Det kan krävas flera behandlingar för att uppnå bästa resultat och vi kan inte garantera 100% resultat. 


CTA-text och knapp